A hideg idő sem volt akadály, kitűnő hangulat a Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Fesztiválon

Megosztás

A gyermekek és a felnőttek is egyaránt megtalálták a szórakozásukat, a fesztivált három év kihagyás után sikerült ismét megrendezni Miskolcon.

Nagy siker volt szombaton a közösségi élet újabb szelete. Családok babakocsival, gyerekeket kézenfogva, fiatalok, idősebbek, generációk egymás mellett – minden korosztályt sikerült megszólítani a görömbölyi forralt bor és tepertő nappal, amit három év kihagyás után rendeztek meg újra a helyi művelődési ház melletti Szolártsik téren. A részletekről a Minap.hu és Szarka Dénes számolt be.

Az ingyenesen látogatható eseményt közösen szervezte meg a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete és a Miskolci Kulturális Központ. Ezt az összefogást emelte ki a helyszínre kilátogató Veres Pál is. A polgármester a helyszínen a Miskolc Televíziónak felelevenítette, hogy 2020 telén, még a világjárvány kitörése előtt, egy fantasztikus rendezvénynek adott otthont Görömböly. Akkor a rossz idő, a hideg ellenére is rengetegen kilátogattak a rendezvényre, amire a városvezető azt mondta, hogy újra és újra meg kell rendezni a programot.

– Nagy öröm most, hogy jó idő van, és sikeres az együttműködés a helyiek és az MKK között. A fesztivál a várakozásokon felül teljesít, hiszen már kora délután rengetegen vannak. Számomra Görömböly, Miskolc részeként bár, de mindig egy külön kis közösség volt. Ezt igyekszünk erősíteni, hogy a kis helyi közösségek erősödjenek, a városközpontok fejlődjenek. Itt bebizonyították, hogy ez működik – húzta alá.

A gyerekeket bábszínházzal és a Jégvarázzsal, szüleiket közkedvelt dallamokkal, népzenével, a Sztrapacska Blues Band koncertjével és retro discoval várták.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek